האם מותר לאכול לפני שנותנים אוכל לכלבה שבבית כאשר טיפולה מופקד ביד אדם אחר?

יש לנו כלבה בבית כבר כמה שנים..שהביאו אותה זה היה בשביל אחותי ואני לא קיבלתי על עצמי לטפל בה..עכשיו אחותי כבר לא גרה בבית וההורים מטפלים בה וצריך להוציא אותה בבוקר ואז לתת לה אוכל..קורה הרבה פעמים שאני חוזר מהתפילה בבוקר לפני אבא שלי ואני כבר מתחיל לאכול..האם אני חייב לטפל בה ולתת לה לאכול לפני או שזה לא קשור אליי ?

תשובה:

שלום רב

לפי מה שאני מבין הכלבה אינה שלך ואתה לא מופקד מטעם המשפחה לטפל בה, ואם כן אתה רשאי בהחלט לאכול לפניה. אולם ההורים לכאורה חייבים לטפל בה לפני אכילתם, שהרי למעשה, הם היום המופקדים על אכילת הכלבה.