פיצוי על ביטול הזמנת דירה לנופש

שלום
סגרתי ביום שני בערב על חופשה לארבעה ימים תמורת 2000 שקלים. המדובר הוא בבית פרטי של אדם שהוא משכיר אתו בתקופת החופשה. בסופו של דבר אינני יכול לצאת לחופשה הודעתי לו על כך היום (רביעי) בבוקר. בנתיים הוא לא הצליח להשכיר והוא רוצה פיצוי של 20% מהעסקה – 400 שקלים.
מה ההלכה בעניין זה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

לא כתבת בשאלה למה אינך יכול לצאת לחופשה. ככל שלא מדובר בטענת אונס, הפיצוי שהמשכיר דורש הוא כפשרה ראויה.

מקורות:

עיין בתשובה כאן.