להשתתף במכרז לקניית רכב מלשכת הוצאה לפועל

ברצוני כבר זמן רב לקנות רכב מהוצל״פ בשיטת המכרז, ותמיד היה בי הספק האם להציע הצעה למכרז רכב או שמא לא, מכיוון ששמעתי שישנה בעיה הלכתית בכך. אבל עכשיו מצאתי את האתר המבורך שלכם, וראיתי באחת התשובות שאכן ישנה בעיה בקניית רכב מהוצל״פ אבל הרמ"מ שפרן התיר (מצורף בתשובה שם גם הנימוק והמקור להתר). שאלתי היא האם זהו היתר לכתחילה או היתר דחוק?
מכיוון שאני בחיי משתדל מאוד להקפיד על דיני ממונות, מצד שני מצבי הכלכלי לא מאפשר לי קניית רכב, ויתכן מאוד שדרך מכרזי הרכב של הוצל״פ אני אוכל להשיג רכב בהוזלה משמעותית.
אודה לתשובתכם, יישר כוח גדול!
תבורכו מן השמים!

תשובה:

שלום רב,

הנך רשאי לסמוך על ההיתר. אבל אם יש אפשרות לברר מיהו בעל הרכב ועל איזה חוב הוא נמכר, ואולי גם ליצור קשר עם בעל הרכב ולקבל את הסכמתו המפורשת, ודאי שזה עדיף.

מקורות:

עיין כאן.