חומר האיסור להחזיק בבית אינטרנט שאינו מסונן

שלום לכבוד הרבנים. שמעתי שמי שמחזיק אינטרנט כאילו הכניס לביתו את כל הבתי קולנוע ועוד (לא נפרט). האם זה נחשב לכך שבפועל נחשב לאדם בשמיים שבכל רגע שיש ברשותו את האנטרנט כאילו הכניס דבר כזה לביתו? ומה לגבי אדם שכבר יש בידו אנטרנט כשר אתרוג לדוגמה אבל יש כל מיני דברי מינות שלא הצילחו לסנן. תודה.

תשובה:

שלום רב

איננו יודעים מה נחשב בשמים ומה לא, מה שכן יודעים שאסור להחזיק בבית אינטרנט שאינו מסונן, זה מביא לכל הרעות החולות ברוחניות ובגשמיות כאחד. לגבי אתרוג, מי שצריך את האינטרנט לצרכי עבודה וכדומה רשאי להחזיק אינטרנט של אתרוג או של נתיב ולא יסתכל בדברי כפירה במידת האפשר.

בהצלחה ושנעשה תמיד רק את הטוב והישר בעיני ה'.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראו בספר דרך האתרים סימן לז שהאריך בצורה מפורטת ומקיפה בעשרות מקורות את האיסור להחזיק אינטרנט שאינו חסום ותרוו נחת