דיני אבלות בשלושים

שלום וברכה ,
אח של אמא שלי נפטר
רציתי לשאול מה דיני האבלות בזמן 30 ימים?
מה אסור לה לעשות לפי הספרדים ?

תודה מראש,
תשובה:

שלום רב

ההלכות הן מרובות וקשה במסגרת זו להקיף הכל, נשתדל לתמצת:

א. אבל בתוך שלושים אסור בתספורת הן של שיער הראש הן בשאר הגוף, מלבד אשה נשואה המותרת לספר את שיער הגוף.

ב. אסור ללבוש בגדים מכובסים או מגוהצים בימי השלושים, אלא אם לבשם קודם לכן אדם אחר זמן מועט. בגדים חדשים אסורים אא"כ לבשם אדם אחר שלושה ימים.

ג. מעיקר הדין איסור רחצה אינו אלא בימי השבעה אולם נהגו שלא להתרחץ כל השלושים אלא איבר איבר בצונן.

ד. אשה שאינה נשואה אינה מתאפרת בימי השלושים, אולם נשואה או בוגרת העומדת בגיל שידוכים מותרת בכך.

ה. אסור ללכת לשמות בימי השלושים.

ו. אסור להשתתף במסיבות בימים אלו.

ז. אסור ליטול ציפורניים בימי השלושים אלא בפה בלבד.

בשורות טובות