לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אדם שחושב מחשבות הזויות, האם הוא נחשב לשוטה?

עד גיל מאוחר האמנתי שמי שעובד בבנק מחליט למי יהיה כסף ולמי לא ולא בעניין הלוואות בנוסף לזה שכל מה שקורה בעולם קורה בגללי עד שאושפזתי והוכרתי כחולה נפש עד היום דעתי משובשת ומספיק שאני אראה מישהו ברחוב אני מאמין שהוא נשלח אלי והוא יודע הכל עליי
האם זה לא בגדר שוטה?
ומחילה מכבודכם אל תדונו אותי לכף חובה

תשובה:

שלום רב,

לדעתי אינך מוגדר כשוטה, לא כל אדם שהוא חושב על דברים כאלה, ואפילו על דברים הזויים, מיד נחשב לשוטה, ההגדרה העיקרית בשוטה, שהוא פועל ועושה לפי החמשבות הנ"ל, כלומר, הוא לא שולט על מחשבותיו. לפי איך שאתה מתאר כאן, אתה מודע לכך היטב שהמחשבות שלך הן חריגות, ולכן גם אתה לא פועל כלפי חוץ על פי המחשבות הללו, כל זה בעצם מוכיח שאינך שוטה.

מקורות:

בשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' קכ) דן בענין אדם שהחשיב עצמו למשיח, ובכל זאת לא הגדיר אותו שם כשוטה. וראה שם בביאור הענין.