מהו גדרו של שוטה הפטור מקיום מצוות?

בס״ד
קראתי באינטרנט שמי שדעתו משובשת בדבר אחד תמיד נקרא שוטה.
אני חולה נפש כבר המון שנים ויש כמה דברים שמשובשין אצלי בדעת ואני אתן כמה דוגמאות:
אם למשל אני רואה חיה כלשהי פתאום אז המחשבה שעולה לי לראש שמהדיבור שלי היא באה וזה מסר בשבילי או לדוגמא אם בחדשות קורה משהו אז אני אשם או אפילו אם מישהו מדבר לידי על צבא אז זה סימן שמגיעה לי ישועה משם ועוד כהנה וכהנה.
האם אני שוטה?

תשובה:

שלום רב

דמיון מפותח אינו מגדיר את האדם כשוטה. שוטה בהלכה הוא אדם שאין בו דעת מספקת לקבלת החלטות ולהכוונת דרכו בחיים [יש בכך פרטים והגדרות רבות שאין מקומן כאן, וראה עוד מה שכתבנו בזה כאן], אולם מדבריך נראה שאתה מודע היטב לעצמך ולמצבך ואתה אדם פיקח החייב במצוות כמו כל יהודי. כמובן כדאי לטפל בבעיות שהזכרת ושלא לסבול לחינם.

בהצלחה רבה ורפואה שלימה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קראתי את תגובתך ונוכחתי לראות כי הרישא של דבריך הם הנחה כאילו זו הלכה פסוקה, ואילו הסיפא זו בעצם שאלה האם עליך לנהוג לפי מה שאתה קורא באתר, או לפי האמוראים. ואם כך, התשובה היא עליך לנהוג לפי האמוראים.
    דרך אגב, אם תקרא היטב את התשובה אליה הפנתי, עם המקורות שהובאו שם, אולי תחכים יותר, ולהבא תשאל בצורה נימוסית יותר, ולא בצורה צינית…