האם מותר לשקר לועדת קבלה במושב?

שלום רב האם מותר לשקר לועדת קבלה במושב ,כגון לומר שרוצים לגור במושב למרות שבעצם זה מיועד להשקעה ,והאם זה תלוי במחלוקת האם יש דינא דמלכותא בארץ ישראל
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

נראה שאין כל היתר לשקר לועדת הקבלה, הם מעונינים לשמור על צביון המקום שיתאים לתושביו, והדבר נעשה על דעת תושבי המקום ובעלי הקרקע, וברכישה להשקעה הם מאבדים את היכולת לברור את שכניהם. אין לזה קשר לנושא של דינא דמלכותא כיון שבעלי הקרקע הם העומדים על כך שתהיה ועדת קבלה במקום.