חנוכת בית לדירה חדשה שמשכירים

שלום,
לאחרונה רכשנו דירה חדשה מקבלן (תרם התגוררו בה). אנו מעדיפים להשכיר כעת את הדירה שרכשנו ולהמשיך להתגורר בדירה בה אנו מתגוררים כיום.

ידוע לנו שעל השוכר להתקין מזוזה ע"פ ההלכה.

ברצוננו לדעת האם אנחנו חייבים לעשות חנוכת בית או שהשוכר צריך לבצע זאת?

האם מצווה זו היא חובה או שאיננה חובה? (בין אם חובה על השוכר או על המשכיר)

אנו ספרדים.

בתודה מראש,

קובי

תשובה:

שלום רב

גם חנוכת הבית עושה השוכר ולא המשכיר. שמחה זו אינה חובה אלא מנהג טוב, המועיל גם על פי קבלה ליושבי הבית.

בהצלחה