לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעמיד בסכך

אנחנו עושים סוג של הצללה נפתחת לחצר הסגורה שלנו ורצינו לדעת – אם יהיו לנו חבלים (טבעיים ולא סינטטים) המחוברים לקירות בעזרת טבעות ברזל. האם הסכך שיעמוד עליהם יהיה כשר לכתחילה? ואם כן האם לכל הדעות? או שמא יש בעיה עם חבלים המחוברים לקירות בעזרת ברזל בתור מעמיד לסכך?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

על החבלים תניחו קורות ועליהם הניחו את הסכך וזה יהיה כשר לכתחילה. אולם לדעת החזון איש, מאחר שהכל נסמך על דבר המבקל טומאה, זה נחשב ל'מעמיד' שראוי שגם הוא יהיה כשר לסיכוך.