לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם יש ענין להסתפר – קרחת?

האם יש עניין לעשות קרחת (לגלח את הראש) ע"פ ההלכה או היהדות קבלה וכו'

פעם שמעתי שזה קשור למצות לא תקיף, והאם יש בזה הבדל בין ילד (שלא חייב במצוות)
למבוגר
הייתי שמח לקבל תשובה בהרחבה

תשובה:

שלום רב,

אכן יש כנראה איזה מקור לכך.

בסידור הגר"א הובא שם האריז"ל שבזמן שהוא מסתפר יש לכוון שע"י שהוא מספר את כל שיער הראש ומניח את הפאות בזה הוא מקיים מצוות לא תקיפו וכו'. ובחידושי הרי"ם על התורה עמוד רח הוסיף בשם האריז"ל, כי אם הוא מלגח את כל שיער ראשו בתער, אז בזה שהוא לא מלגח את הפאות הוא מקיים מצוות לא תקיפו.

אולם ודאי שבהלכה אין לכך מקור.

על פי קבלה שיער הראש זה דינים ושיער הזקן הוא רחמים, לכן המקובלים גילחו שיער ראשם ולא נגעו כלל בזקנם.