הרהור בד"ת במקום שיש תינוק עם טיטול מלוכלך

האם מותר להרהר בד"ת או לעיין בעיניו בלבד כשעומד ליד תינוק עם טיטול מלוכלך והאם יש הבדל בין אם עומד ממש לידו או בריחוק ד"א

תשובה:

שלום רב,

אם הוא מריח אסור אפילו להרהר בדברי תורה. אולם אם אינו מריח ואפילו שהוא רואה מותר גם להתפלל.

מקורות:

ראה שו"ע סי' פה סעי' ב'. וראה עוד בסי' עו סעי' א'.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מה הדין כשבמרחק מסויים הוא מריח ובמרחק מסויים לא האם מותר להרהר או ללמוד במרחק שהוא לא מריח (כל עוד הוא לא מתקרב למרחק שממנו כן הוא מריח)