האם מותר לזרוק לחם לציפורים – בל תשחית?

שלום כבוד הרב. ביום שישי אני מקפידה להכין חלות לשבת ולהפריש. קילו וחצי של חלות הן כמות אדירה בשבילי ובשביל בעלי. אנחנו גרים בחו"ל, ואין לנו משפחות רבות איתנו כאן שאוכל לתת להם גם, וטרם זכינו לילדים. ואיננו מסיימים ונשארות לי כמויות גדולות של חלות במקפיא כל פעם.

האם זה בסדר שאת רוב החלות אתן לציפורים? כלומר לאפות חלות בידיעה שאת הרוב אתן לציפורים? אין בכך חשש לבל תשחיט? תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב

לכאורה יש בכך בעיה של בל תשחית, לזרוק חלות טובות לציפורים. תוכלי לאפות פעם בחודש ולהקפיא, זה יוצא נהדר, מנסיון…