מהי ההגדרה הלכתית של שוטה הפטור מן המצוות?

בס״ד
אני חולה נפש כבר 14 שנה אישפזו אותי ארבע פעמים בבית חולים ובמצטבר הייתי 9 חודשים מאושפז היו לי 5 ניסיונות התאבדות היום אני לוקח 9 כדורים ביום שבין התופעות הלוואי שלהם,תאבון מוגבר,תאבון מיני מוגבר,שינה מרובה.ואני סובל מדיכאון פסיכוטי.
מה אני נחשב בהלכה שוטה?אנוס?

תשובה:

שלום רב

לפי ההתנסחות שלך אתה נראה רחוק מאוד מלהיות שוטה… אתה נשמע לי אדם מפוקח וחכם! אך, נראה לי שכאשר אתה במצב שאינו מאוזן באופן המקשה עליך קיום מצוות מעשיות מסוימות אתה נחשב אנוס. אולם בכל מקרה יש לדון לגופו, מצבך משתנה בכל יום בהתאם לנסיבות, ובהתאם להקפדה שלך על נטילת הכדורים. ברכותי שתדע תמיד רק טוב ברוחניות ובגשמיות ושהקב"ה ישלח לך החלמה מהירה.

שבת שלום