זמן קריאת שמע ותפילה

בס״ד
עד מתי סוף ק״ש בזמנה וסוף תפילת שחרית ואם איחרתי איך אני מתפלל מנחה ומניח תפילין?

תשובה:

שלום רב

ראשית יש להקדים שאין כל קשר בין מצות תפילה למצות תפילין, הסיבה לכך שמניחים תפילין בתפילת שחרית היא משום שהקורא קריאת שמע ללא תפילין ואומר וקשרתם לאות על ידך וכו' הרי הוא כמעיד עדות שקר בעצמו, וכמו כן התפילה מהודרת יותר עם התפילין. לכן גם אדם שהפסיד זמן קריאת שמע ותפילה יכול להניח תפילין במשך היום ולומר עמהם קריאת שמע או פרשה אחרת ויקיים מצות תפילין שזמנה עד שקיעת החמה.

כמו כן יש להעיר, שאחת המצוות החשובות שיש לנו ביום זו היא מצות קריחאת שמע, מצוה זו היא מהתורה בשונה ממצוות רבות שיש לנו במשך היום שאינן אלא מתקנת חכמים, והקורא קריאת שמע לאחר זמנה אינו מקיים מצותה [אלא שאומרים אותה כדי לעמוד לתפילה מתוך דברי תורה] חבל להפסיד מצוה כזו ששכרה לא יסולא בפז, יש לעשות כל מאמץ לקום בזמן.

זמן קריאת שמע היום [לדעת הגר"א שזהו הזמן המאוחר יותר] הוא ב9:20, בכל יום יש להתעדכן לפי השינוי בלוח שנה. זמן תפילה היום ב10:29.

יהי רצון שיתקבלו כל תפילותינו לטובה ולברכה ונזכה לישועת עולמים.