נגיעה בטעות בקלף ספר תורה תוך כדי הגבהה

כת"ר שליט"א,

אתמול (שבת),במהל הגבהת ספר התורה (ספרדי),בטעות נגעתי עם קצה האצבע בקלף עצמו.ידוע לי שאין לגעת בקלף ביד חשופה.מה עליי לעשות כדי לכפר?

תודה רבה,

שגיא

תשובה:

שלום רב,

חז"ל גזרו טומאה על מי שנגע בספרי תורה (טומאה הכוונה שלא יוכל לאכול תרומה ללא טבילה לאחר שנגע בספרי הקודש – דבר שלא שייך בזמנינו). והסיבה לכך שהיא שחז"ל לא רצו שיגעו בספרי הקודש ויקלקלו. לכן צריכים להזהר שלא לגעת בקלף במקום שלא צריך. אולם אם צריכים לדעת, מותר, ראה במשנה ברורה סי' קמז סעי' א' בשם הפרי מגדים. כמו כן אם נגעת בטעות תוך כדי הגבהה, גם זה בכלל שאם צריכים מותר. כלומר, לפעמים לא מן הנמנע שמידי פעם תהיה איזה נגיעה קלה תוך כדי עיסוק. אולם לכתחילה ודאי שיש להזהר.

ראה בבית יוסף שם שהביא בשם המרדכי שלדעתו אם הוא נטל ידיו לפני התפילה מותר לגעת. וראה עוד במגן אברהם שם סק"א. אולם לכתחילה ודאי שאין לסמוך על זה.