תשלום לגן פרטי בתקופת מבצע 'צוק איתן'

שלום כבוד הרב,

שתי הילדות שלי בגן פרטי. אני משלם 1200 ש"ח על שניהם לחודש. ועתה החודש הנוכחי הילדות לא היו בגן כלל. האם אני צריך לשלם לגן על החודש שלא היו בו?

תשובה:

שלום רב,

אם כבר שילמת מראש אינך זכאי לבקש את הכסף בחזרה.

אם עדיין לא שילמת, תלוי, אם כל הגנים בעיר זאת אינם רשאים לפעול לפי הוראות פיקוד העורף, ראוי להתפשר. אם לפי הוראות פיקוד העורף ניתן להפעיל את הגן, אלא שאין בדירה זו ממ"ד אין מרחב מיגון אחר, או שרוב ההורים מפחדים לשלוח את ילדיהם, אינך חייב לשלם כלל.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 19 עמוד ג.

יש לציין שבתקופת עופרת יצוקה שרוב (או לפחות הרבה מאוד) מתושבי הדרום החרדיים ברחו היה מקום להחשיב זאת כ'מכת מדינה'. אבל במבצע 'צוק איתן' שהרוב המכריע לא ברח, אין להגדיר כ'מכת מדינה' אלא אם כן פיקוד העורף מונע מלהפעיל את כל הגנים הפרטיים.