שילוח הקן בקן שבמרפסת הבית

אני גר בבנין רב קומות .במירפסת של חדר כביסה שאן גישה למירפסת(מקום שהמזגן נימצא) יש קן עם גוזלים…. האם אני יכול לעשות מצות שילוח הקן?..אם כן באיזה שעה? ..ומה עלי עם הגוזלים? ..
אני ישמח לקבל תשובה במהרה….תודה וחודש טוב

תשובה:

שלום רב

ניתן בהחלט לקיים מצוה זו החל מהשעה 6:00 בערב אז האב רובצת על האפרוחים ולא האב, אך ללא ברכה.

מקורות:

מעיקר הדין מצוה זו מתקיימת רק בקן של הפקר ולא בקן הנמצא ברכוש משוף, שכן חצרו של אדם קונה לו והוא נעשה של בעל המקום. אעפ"כ הורו פוסקי זמנינו, שכיון שכיום אף אדם אינו מעוניין בקן, החצר אינה קונה לו ובהחלט ניתן לקיים מצוה זו, אלא שלחומרא יש להמנע מלברך.