בריח שנעוץ בין שני חלונות האם מותר להשתמש בו בשבת?

יש לנו בבית פטנט מיוחד לנעילת חלונות.קדחנו חור בין שני החלונות(כשהם סגורים)וחיברנו מוט ברזל עם חישוק,ככה שאם מכניסים את המוט לתוך החורי שבין החלונות ואת החישוק מצמידים גם כן החלון מתהדק וזה נותן לו נעילה.האם מותר לפתוח ולסגור זה בשבת?

תשובה:

שלום רב

הואיל ומדובר ביתד המיוחדת לכך והיא עשויה לפתיחה וסגירה באופן קבוע, מותר להשתמש בה בשבת, ואין בכך איסור בונה [להבדיל מאם הוא נעוץ בריצפה שאז מותר להשתמש בו רק אם הוא קשור לחלון או לדלת בחבל, ומהווה חלק ממנו ממש].

מקורות:

ראה שו"ע סי' שיג סעי' א.