סתימה בביוב של שכן אשר נגרמה על ידי שכן אחר

בס"ד
לשכנים שלנו היתה סתימה. המתקן טוען שזה בגללנו כנראה. הם רוצים שנשלם חלק מהתיקון.

הם צודקים או לא?

נ.ב הסתימה היתה אצלם בלבד

תשובה:

שלום רב,

אם הסתימה הייתה בצינור משותף, כל הדיירים המשתמשים בצינור חייבים להשתתף. וייתכן שאף אלו שאינם משתמשים בצינור. בכל מקרה, אין הבדל בין דיירים שסבלו מהסתימה לבין דיירים שלא סבלו.

אם ילדים קטנים גרמו את הסתימה, אין חובה לשלם. אבל אם אנשים מעל גיל מצוות גרמו לסתימה, ייתכן שהם חייבים לשלם את כל ההוצאות.

מקורות:

לעניין אם כל הדיירים חייבים להשתתף, או רק אלו המשתמשים בצינור, תלוי אם הצינור משותף בין כל הדיירים, או בבעלות המשתמשים בו בלבד. עיין כאן.

לגבי חיוב נזק על גרימת סתימה עיין כאן.