לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זמן ברכת הלבנה

שלום לכבוד הרב,
כישנם שני ראשי חודשים מתי אנו מתחילים לספור לקראת ברכת הלבנה מראש חודש הראשון או השני. מהוא הזמן המקודם שאפשר לומר ברכת הלבנה מראש חודש.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ספירת הימים לברכת הלבנה אינה מראש חודש אלא מהמולד, כלומר מרגע בו הלבנה נראית לראשונה לאחר שנעלמה מעינינו בסיומו של החודש הקודם. זמן אמירתה מעיקר הדין שלושה ימים שלמים לאחר המולד, אך על פי קבלה יש להמתין שבעה ימים שלמים וכך מנהג הספרדים והקהילות החסידיות. כמו כן, מנהג העולם להמתין באמירתה עד למוצאי שבת שאז לבושים בגדים מכובדים והברכה נאמרת באופן מהודר יותר. אך ידוע מנהגו של הגר"א שלא להמתין ולאומרה שלושה ימים לאחר המולד אף שהוא חל ביום חול.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תכו סעי' ב, ד, ובמשנה ברורה שם ס"ק כ. המחלוקת הנ"ל לגבי ההמתנה למוצאי שבת היא מחלוקת עקרונית הנוגעת למקרים רבים נוספים, האם דין זריזין מקדימים למצוות עדיף על דין הידור מצוה, והאם מותר להשהות את קיום המצוה כדי לקיימה לאחר מכן בהידור רב יותר.