מקום הדלקת נרות שבת כאשר האשה בבית חולים

אשתי נמצאת בשבת בבית חולים (אחר לידה) ואני ישן בבית והולך לסעוד עמה את סעודות השבת מי מאתנו ידליק נרות שבת ואיפה?(אנחנו נאכל בחדר בו היא נמצאת ולא בחדר האוכל המרכזי)

תשובה:

שלום רב

כיון שעיקר מקום ההדלקה הוא במקום האכילה, אף עבורך המקום הראוי לכך הוא בבית החולים ולא בבית, ואם כן אין סיבה שלא היא עצמה תדליק את הנרות, במקום שהנהלת בית החולים מאפשרת. בדרך כלל בכל קומה יש מקום מיוחד להדלקה, וניתן להניח שנהנים מהנרות שם כשיוצאים ונכנסים בשעת הסעודה. כמובן שאם ניתן להדליק בחדר עצמו – עדיף.