האם מותר לבקש ממישהו שיכבה את הטלוויזיה בשבת?

בס״ד
אני בת 15 ואני חוזרת בתשובה ושומרת שבת כבר כמה חודשים. בבית שלי מדליקים טלוויזיה בשבת וזה ממש בלתי נסבל לנסות לא להקשיב. מותר לבקש ממישהו שיכבה אותה או שזה נחשב לבקש ממנו לחלל שבת?

תשובה:

שלום רב

ראשית, ברכותינו שתזכי להמשיך הלאה לצעוד בדרך בנות ישראל הכשרות לאורך ימים מתוך שמחה והצלחה מרובה.

אסור בשום אופן לבקש מאדם אחר שיעשה מעשה האסור בשבת, אפשר פשוט להמנע מלשהות בקירבת הטלויזיה כאשר היא דולקת בשבת.

שבת שלום

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בסד
    במידה ואני מקדשת ומתפללת בפינת האוכל שקובה מאוד לסלון וההורים צופים בטלויזיה רחמנא ליצלן , ואני מגיעה מחדרי לסלון כדי לקדש או להתפלל והוריי סוגרים או משתיקים את הקול של הטלויזיה או המחשב האם זה הנאה ממעשה שבת ?

  2. בסד
    אבל אני לא יכולה לקדש ולהתפלל כשאני שומעת קול של הטלויזיה.
    הם עושים זאת ללא בקשתי. הם יודעים שזה מאוד מפריע לי ועושים זאת אוטומטית כשאני מגיעה לסלון.
    האם בכל זאת אסור ?

  3. עדיף שתקדשי עם הטלויזיה. לא אמרתי שאסור, העסק הזה לא נוגע אליך אלא זו החלטה שלהם, אבל כיון שהם עושים זאת למענך ראוי שתאמרי להם שאת מעדיפה שלא יכבו, או שתקדשי שם או בחדר, אבל אין כל הגיון שהם יחללו שבת כדי שאת תקדשי אותה…

  4. בסד
    אני לא מבינה. אני לא יכולה לקדש עם הטלויזיה. זה מאוד מפריע לי.
    ההורים גם ככה כל הזמן מעבירים ערוצים ומתעסקים בטלויזיה. בשבת קודש הם לוקחים אזניות מיוחדות כדי שאני לא אשמע את הקול . מה הבעיה בכך ?
    אני לא יכולה להתרכז עם הקול , גם ככה הקידוש קשה לי. ובנוסף אם אני אקדש בחדר שלי אז זה לא יהיה לייד נרות השבת. אני מדליקה את הנרות בפינת אוכל.
    גם ככה קשה לי. הם מחללים את השבת הקדושה רחמנא ליצלן גם ככה. ואני ודאי לא מבקשת שיעשו למעני כלום. אבל אני לא יכולה לשמוע שירים או דיבורים שמשודרים בטלויזיה כשאני מתפללת או עושה קידוש.

  5. אינני יודע לעזור לך. הקידוש לא חייב להיות ליד הנרות, אם הם עושים אפילו פעולה אחת אסורה בשבת למענך, בעיני זה חסר טעם. אל תעשי על זה בלגן, אבל עדיף שלא יעשו.