האם מותר לקרוא קריאת שמע ללא תפילין

אדם שלא רוצה להניח תפילין האם יש מניעה שיקרא ק"ש בלא תפילין מצד עדות שקר?

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום. למרות שממש חבל שהוא מסרב להניח תפילין. אבל ודאי שיש חובה גמורה מדאורייתא לקרוא קריאת שמע פעמיים ביום – בבוקר ובלילה, מה שכתוב שהוא כמעיד עדות שקר (ברכות יד,ב), זה נכון. ובפרט שהוא עושה כן במזיד. אבל אל לו להמנע מחיוב דאורייתא משום כך. מה גם שקריאת שמע של ערבית ודאי קוראים ללא תפילין ואין זה כמעיד עדות שקר.