הבעל רוצה להתגרש בטענה שהוא בעצם הבועל ולכן היא אסורה לו

אישה שהיתה נשואה והכירה גבר והיו ביחד בזמן שהיתה נשואה . לבסוף התגרשה והתחתנה עם הגבר שהיתה איתו בזמן נישואיה. נולדו להם שלושה ילדים. הבעל טוען שהם לא נועדו להיות ביחד בגלל הדרך שבה הכירו. האם הם צריכים להיפרד??

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני, אם אכן הם היו ביחד במהלך נישואיה הקודמים. הרי היא אסורה לבעל ולבועל, כלומר, גם לבעלה הנוכחי. ולכן עליהם להפרד. אולם היום הבעל רוצה להפרד, ובא בטענה זו, אולם האישה מכחישה, הבעל אינו נאמן לטעון זאת, ואינו יוכל להפרד ללא הסכמתה. אולם קשה לקבוע הלכה ברורה בזה בלי לשמוע את כל הפרטים. לפעמים ישנם התרים מסויימים שמשתמשים בהם בשעת הדחק גדול. והשאלה היא האם זה קיים גם במקרה הנוכחי.

מקורות:

ראה שו"ת אור שמח סי' א' שדן במקרה כזה. ודחה גם את האפשרות לדעות שכתבו שאם הבעל אינו מודע לכך הרי שעדיין אין היא אסורה לבעל, וממילא לא אסורה גם לבועל. משום שאיסור לבועל תלוי באיסור לבעל. משום שלאחר שהיא כבר התגרשה ודאי שהיא נאמנת כלפי הבעל לומר שהיא אסורה לו, וממילא היא אסורה עכשיו גם לבועל. ראה שם בהרחבה בנושא.