האם אישה צריכה לצום בי"ז בתמוז?

מאז נישואי לא צמתי בצומות חוץ מתשעה באב.
לראשונה מזה כ-10 שנים אני שולת אם עלי לצום בי"ז תמוז השנה?
משום שאיני בשום מצב מיוחד.

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני, ודאי אישה חייבת לצום גם את כל ארבעת הצומות, כולל צום י"ז בתמוז. אלא אם כן היא בהיריון או מניקה כמבואר בסי' תרנ.

אמנם בהליכות שלמה (פרק יג הערה 16) הובא מהגרש"ז אויערבך זצ"ל "ולענין נשים היה דרכו של רבנו [-הגרש"ז] להשיב לשואלים שהמנהג במקומותינו היה שהנשים אינן מתענות כלל ואף הנערות מלבד תשעה באב ויום הכפורים אבל לאנשים אין להקל כלל בד' תעניות ותענית אסתר יותר מהמבואר בפוסקים".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התעניות של ג' תשרי עשרה בטבת י"ז בתמוז ותשעה באב הם כולם על החורבן, בג' תשרי חרבו שרידי הישוב בארץ בהריגת גדליה בן אחיקם, בעשרה בטבת החל המצור על ירושלים, בי"ז בתמוז הובקעה העיר ושרפו את הלורה ועוד, ובתשעה באב נחרב בית המקדש ראשון ושני.