בנייה בשלושת השבועות

שלום,

בבית שלי כרגע מסדרים יחידה למטה שהייתה קיימת בבית מאז ומתמיד, פשוט צריך להרים שם קירות, לסייד, לצבוע – בעצם להכשיר את המקום למסודר עם מטבח, שירותים וכד'.. זה לא מיועד רק למגורים.

חוץ מזה – יש איזה חלק של מרפסת שיתארך בעקבות הפעילות הזו.

האם יש בעיה לעשות זאת בימים אלו של שלושת השבועות?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

עיקר האיסור הוא מראש חודש אב, אך עד ראש חודש אב מותר, וגם לאחר ראש חודש אב אם עושה זאת לצורך דיורים מותר, וכן אם יש הפסד ממון להפסיק עבודה של קבלן שהתחיל לעבוד לפני תשעת הימים מותר לו להמשיך בבניה. אך לכתחילה עדיף להמנע מכך ואם אפשר לתת פיצוי כספי קטן לקבלן כדי שיעכב את העבודה עד לאחר תשעה באב יש לעשות כך.

בהצלחה רבה.

מקורות:

תוכל לראות כאן פרטי דינים אלו.