לפטר קבלן נקיון קבוע ולהשתמש בשירותיו של אחד הדיירים

יש לנו בבנין קבלן נקיון שמעביד גויים שמנקים, ואני – אחד מדיירי הבנין – רוצה להתחיל לנקות בעצמי כל הבנין, ולקבל את הסכום שמשלמים כל שבוע להקבלן נקיון. האם מותר לבקש מוועד הבית לפטר אותו. [שהרי רוב הכסף הרי הולך להגויים שמנקים, ורק חלק קטן הולך להקבלן, ובמקום זה אני יכול להרוייח כל הכסף].

תשובה:

שלום רב,

מותר לבקש מוועד הבית לפטר את הקבלן ולשכור את שירותיך. כמובן, שוועד הבית אינו מחויב לתת לך את העבודה, אם לפי שיקול דעתו, הוא משוכנע שיש להעדיף את הקבלן.

מקורות:

מאחר ויש הרבה המציעים שירותי נקיון אין סמיכות דעת לקבלן שוועד הבית ימשיך להעסיק אותו ומשום כך אין איסור 'עני המהפך בחררה'. עיין שו"ת מהרש"ל סי' לו ד"ה והנה מאחר.