שימוש במקציף חלב ידני בשבת

שלום כבוד הרב לאחרונה רכשתי מקציף חלב ידני אשר פועל על ידי הורדה והרצה של מוט שבצהו רשת מתכת שיוצרת את הקצף הכל בצורה ידנית
האם מותר לעשות שימוש במקציף זה לצורך עשיית קצף לקפה?

תשובה:

שלום רב

אין להקציף חלב בשבת, גם לא במקצפה ידנית.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' שכא ס"ק כד, שכתב, שאף שמדברי רש"י בשבת דף קמ נראה שרק ביצים וכיוצא בזה אסור לטרוף ומשום שנראה כאילו רצונו לבשלן, בהגה' מימוניות פרק כב כתב שכל דבר אסור לטרוף, ואפשר שטעם האיסור בזה משום שהוא מוליד דבר חדש שלא היה קודם לכן.