לומר ללקוח העומד בחנות שניתן לקנות בחנות אחרת ביותר זול

יישר כח לרבנים הגאונים על התשובות המחכימות!
התעוררה לי שאלה הייתי בסופר מסויים וראיתי שהמוצר מחירו 50 ש"ח ואח"כ הלכתי לסופר נוסף לקנות מוצרים נוספים וראיתי אשה שמה בעגלה את אותו מוצר במחיר של אחרי הנחה 60 ש"ח האם מותר לי להגיד לה בשביל לחסוך את הכסף או שאסור משום קיפוח פרנסתו של הסופר?

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אם היא לא שואלת, לא ראוי לומר לה.

מקורות:

יש איסור להוציא לקוחות שנכנסו לחנות אחרת, מדין 'מרחיקין מצודת הדג', עיין שו"ת חתם סופר חו"מ סי' עט. אבל לכאורה איסור זה קיים רק בחנות שמושך לקוחות מתוך חנות אחרת, משום שחז"ל תקנו שיהיה סדר מסוים בין המתחרים, ולא כאשר אדם שאין לו אינטרס כלכלי עושה כן כדי להטיב עם הלקוח. אבל יכול להיות איסור 'אל תמנע טוב מבעליו', עיין גמ' ב"מ דף עו ע"א.