זמן תחילת בין המצרים – ליל שבעה עשר בתמוז

שלום וברכה כבוד הרב,
מאחר ותקופת בין המייצרים חלה החל מ-יז' בתמוז ועד ט' באב (15.07-05.08.14),
אני מבקשת לוודא האם ה-14/07/14 אינו נחשב ימי המייצרים ושאני עדיין יכולה ללכת לסרט בשעות הערב-לילה (ב-14/07/14 החל מ-19:30 בערב).
האם אפשרי
תודה מראש על התשובה
בברכה

תשובה:

ליל שבעה עשר בתמוז הוא כבר חלק מימי בין המצרים, ואפילו חמור מכך, שכן התענית בעיקרה היא כבר מהלילה אלא שלענין אכילה ושתיה הקילו שלא להתענות אלא מעלות השחר.

מקורות:

כן מבואר בשו"ת חיים שאל ח"א סי' כ"ד. וכן נקט בפשיטות הא"א בדעת קדושים, וכפי שהביאו בציץ אליעזר ח"י סי' כ"ו. וכן דעת גדולי הפוסקים בציץ אליעזר שם. וכן הוא בשו"ת שבט הלוי ח"ח סי' קס"ח, וח"י סי' פ"א. ובספר הליכות שלמה (מועדים ח"ב פרק יג הערה 1) הביאו בשם הגר"א נבנצל שליט"א שכן דעת הגרש"ז אויערבאך זצ"ל. וכ"כ בשו"ת שרגא המאיר ח"ב סוף סי' י"ג. ועי' שו"ת דבר משה (להגר"מ הלברשטאם ח"א סי' ל"ג) בשם הגרמ"א פריינד זצ"ל. ואמנם בשו"ת אגרות משה או"ח ח"א סק"ח, וח"ד סי' קי"ב, ואהע"ז ח"א סי' קס"ו הקיל בשעת הדחק גדול בנישואין [בלבד] ותספורת, מ"מ נהגו כבר עלמא שמחמירין בזה מצאת הכוכבים של ליל י"ז בתמוז.