לשכנע בעלי חנויות ללעבור לחברת סילוק אשראי אחרת

הביזנעס שלי עובד שאני פועל לחברה גדולה של כרטיסי אשראי – דהיינו שכשמשלמים בחנות ע"י כרטיס אשראי יורד אחוז אחד לחברת המכונה המעביר את התשלום. העבודה שלי הוא לקבל כמה יותר חניות שיעברו לחברה שלנו דהיינו שאני נכנס לחנות ורואה שיש להם מכונה של חברה 1 אז אני מציע להם דיל יותר טוב שהם יעברו לחברה שלנו וכמה שיותר חניות שיש לי אני מרויח יותר עכשיו השאלה כאן בעיר יש הרבה יהודים שעושים את זה האם מותר לי ליכנס לחנות שלוקח מכונה מחברה 1 שהעובד שהציע להם הוא יהודי ואני תופס ממנו את הריוח שלו או שיש לומר דזהו כל הביזנעס שכל אחד יציע מחיר יותר טוב ואם אני מצליח להציע לבעל החנות דיל יותר טוב אז אני לא גונב כלום מחבירו ואין זה עני המהפך בחררה.
מה דעת תורה בזה

תשובה:

שלום רב,

הגר"מ שפרן שליט"א מתיר וסובר שאין בזה איסור 'עני המהפך' כיון שכך השוק נוהג היום וכך נוהגים אף המתחרים שהנך משכנע את לקוחותיהם לעבור.