אוכל שנקנה בשבת

חמי חילוני נוסע כל שבת לכפר קאסם קונה ממתקים וצעצועים לילדים של גיסי החילוני שנוסע עימו ועבור ילדי שאנו שומרי שבת
האם מותר לאכול סוכריות גומי שנקנו בשבת מכפר ערבי (טוען שהמוכר היה יהודי) במהלך השבת שבה נקנו?
אם כן האם אני לא נהנת מחילול שבת של ישראל?
תודה ושבוע טוב

תשובה:

שבוע טוב,

אכן מאחר שהסוכריות הובאו במהלך השבת תוך כדי חילול שבת, אסור לאכול אותם במהלך השבת, אלא רק במוצאי שבת לאחר שיעור זמן כדי שיגיע לאחר צאת השבת. ואין זה משנה אם המוכר הוא יהודי או גוי.

מקורות:

שו"ע סי' שיח סעי' א'.