פתיחת עריסה מתקפלת בשבת

כבוד הרב שלום,
קיבלנו עריסת תינוק ניידת קלה הניתנת לקיפול ולנשיאה בתיק.
ע"מ שח"ו לא נהיה בספק איסור יש ברשותי תמונה של העריסה ואשמח לשלוח לרב ע"מ שיראה במה מדובר.במידה ולא ניתן, אנסה לפרט אודות העריסה כמה שאני יוכל.

העריסה אינה כמו מיטת תינוק – אין לה רגליים.
העריסה כולה עשויה מבד ורשת הניתנים לקיפול עד למצב של עיגול ע"י פטנט של 2 ברזלים מתעגלים מ2 הצדדים.
תחתית העריסה בצורת אליפסה ועליה תפור בד שעליו שמים את השמיכה שעליה ישכב התינוק.
באמצע יש רוכסן הניתן לפתיחה וסגירה כדי למנוע כניסה של יתושים.
בעיקרון העריסה למטרה שניתן לקחת את התינוק אל ההורים ולהניח אותו שם כדי שיהיה רגוע ופחות לבחוץ.
האם מותר לקפל ולפתוח עריסה כזאת בשבת?
תודה רבה !

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לפתוח עריסה כזו בשבת.

מקורות:

בעריסה כזו יש לדון מצד שתי חששות: עצם העריסה, והגגון שעליה, ומצד שני המבים אין חשש כיון שהיא כולה מחוברת מבעוד יום והכל עשוי כיחידה אחת ואין בה איסור בונה או איסור אוהל, כמבואר בשו"ע סי' שטו סעי' ה ובמשנה ברורה שם ס"ק כז, וראה חזון איש סי' נב ס"ק ו.