נישואין פיקטיביים בארה"ב

ביתי נמצאת בארה"ב ועובדת שם ללא אשרת עבודה, בקרוב היא תצטרך לעזוב ואינה מעונינית, היא רוצה להתחתן נישואין אזרחיים על מנת לקבלת אשרה.

למרות כל מחאותינו היא מתעקשת להשאר והאפשרויות הם להתחתן עם יהודי או גוי בנישואין אזרחיים.

מה קורה מבחינה הלכתית .האם כל ההלכות לנישואין וגירושין חלים בשני המקרים הללו.

תודה

תשובה:

שלום רב,

ראשית, כפי שגם אתם מבינים לא הכל עושים למען אשרת עבודה. להסתבך עם נישואין זה נראה לי ממש מוגזם בשביל היעד להשגת אשרת עבודה.

נישואין אזחיים עם גוי ודאי לא תופס כלל, גם נישואין אזרחיים עם יהודי שיכול לסבך אותה בהמשך שיבקשו ממנו גט, אם זה יהיה ברור לגמרי שזה נישואין פקטיביים, גם הוא בדיעבד לא תופס. אבל זה חייב להיות ברור שזה היה פיקטיבי לגמרי. יתרה מזו, אם חס וחלילה יהיה מגע ביניהם מעבר למעשה שנחשב לזנות לכל דבר, זה יקשה יותר על הגירושין בהמשך.

יחד עם זה כדאי להמשיך לשכנע אותה, שזה לא ראוי לבת לעם היהודי לעשות מעשים כאלה, לא שווה למכור את הערכים היהודיים למען אשרת עבודה.

שיהיה בהצלחה