החזקת העוף בעת השחיטה על ידי כפפה

שלום רב,
עיסוקי הוא יועץ בטיחות בעבודה, נתקלתי בבעיה בטיחותית המסכנת את השוחט והיא ביצוע שחיטה ללא כפפת מגן ביד האוחזת בעוף (לא היד האוחזת בסכין) והסכנה לשלומו של השוחט שמא יפגע ויפצע עצמו באופן רציני ועמוק. האם יש הלכה האוסרת (פוסלת שחיטה) במידה והשוחט יגן על עצמו (על ידו) מאימת הסכין ע"י כפפה – היד האוחזת בעוף?

תשובה:

שלום רב

אין שום בעיה להחזיק את העוף על ידי כפפת מגן, העיקר שיהיה אחוז היטב שלא יוכל לזוז תוך כדי הליך השחיטה, דבר שיגרום לטריפתו.