האם לספרדים מותר לגעת בכלה לאחר החופה?

שלום לכבוד הרבנים

להולכים בשיטת הספרדים שאינם נוהגים לעשות ייחוד מיד לאחר החופה וסומכים על היייחוד שנעשה בערב ומטעם זה מתירים לאשה להשאר בגילוי ראש לאחר החופה כיון שעדיין רק מקודשת ולא נשואה . האם לפי שיטתם יהיה אסור לחתן ליגוע בכלה כיון שעדיין לא נשואה לו ?

תודה

תשובה:

אכן הנישואין לפי דעת הספרדים נעשה בבית החתן. אולם לכאורה אין בכך איסור לדעת בכלה משום שהוא כבר אינו אסור בייחוד עימה. ובכל רגע הוא יכול לכונסה לביתו. אולם בספר בית חתנים להגר"מ פנירי עמוד רצב ראיתי שהעיר על כך, וכתב שאכן יהיה אסור לו להחזיק ביד הכלה. ואינו דומה לאשכנזים הנוהגים להחזיק יד הכלה בדרך לחדר היחוד כפי שהובא ברוקח סי' שנג, משום שזה כדי שלא יהיה הפסק בין החופה והברכות לחדר יחוד, כך כתב שם. ולמעשה צ"ע, משום שיש מקום לומר כפי שכתבנו שמאחר שכבר הוא מותר ביחוד אינו דומה לארוסה.

ראה כאן במאמר של הרב אליהו רוטנר שהוכיח שמותר לאחר הברכות.