מעשה שבת בהזמנת מונית של גוי שיבוא מיד בצאת השבת

אני צריך מונית מיד במוצאי שבת האם אני יכול להזמין גוי שיבוא לקחת אותי מיד במוצאי שבת והגוי עושה מלאכה בעבורי בשבת שהרי הוא מגיע למקום בשבת
אני ראיתי תשובה מהמנחת יצחק שאוסר את זה עיין בחלק ו תשובה כה שכתב לאסור
נא להשיבנו דבר עוד לפני שבת זה נוגע להשבוע

תשובה:

שלום רב

אכן במקור שציינת כך כתב, אולם לכאורה הדבר תלוי מאוד בנסיבות, אם יש אפשרות הגיונית לגוי לשבות באיזור מגוריך, למרות שודאי הוא לא יעשה כך כי אין לו מה לעשות שם שבת שלמה… מכל מקום מבחינתך הוא לא מחוייב לחלל את השבת ולצרכו הוא עושה, אולם אם הוא בא ממקום רחוק ואין לו אפשרות אפילו שאינה נוחה לשבות באיזור, נמצא שאכן אתה נהנה מחילול שבת והוא נעשה לצרכך, ומשום כך אסר זאת המנחת יצחק בתשובה האמורה.