חמץ שעבר עליו הפסח בתערובת / לא ילבש בבגד העשוי לגברים ונשים כאחד

1. לגבי איסור חמץ שעבר עליו הפסח? על אילו מאכלים יש להקפיד? האם רק חמץ גמור?
2. לגבי כפכפים שמיוצרים הן לנשים והן לגברים, ואין היכר אם הם של נשים או גברים, האם מותר ללבשם?

תשובה:

שלום רב

1. גם חמץ נוקשה שאינו ראוי לאכילה אלא על ידי הדחק ממש, אסור באכילה לאחר הפסח, אלא שבשונה מחמץ ממש הוא מותר בהנאה ומותר לתת אותו לבעלי חיים וכיוצא בזה. תערובת חמץ אסורה אף היא לאחר הפסח, אלא שאם יש פי שישים כנגד החמץ הוא מותר [בשונה מפסח עצמו שחמץ אוסר אפילו במשהו].

2. כיון שהם לא מיוחדים לנשים בלבד אין בכך איסור.