האם מותר להתחתן למרות שעדיין לא נתן גט לאשתו

האם לגבר מותר להתחתן כדת ועדין למרות שלא נתן גט לאשתו?

תשובה:

בוקר טוב,

ודאי שלא. יש חרם דרבינו גרשום שלא לשאת שתי נשים, לכן כל עוד הוא לא גירש את אשתו, אסור לו לשאת אישה אחרת. אמנם לא כולם קיבלו את החרם וגם יש דעות שהיום החרם כבר פסק. אולם עדיין הדבר אסור לגמרי, מחמת המנהג שהוא מחייב ותופס בכל הקהילות. בנוסף, יש הרבה מקהילות הספרדים שנהגו להשבע בכתובה שלא לשאת אישה נוספת, וא"כ הדבר חמור ביותר, שכן אסור לו לעבור על שבועתו.

לפעמים בית הדין מתיר לשאת שתי נשים, לאחר שהוא מתרשם שהאישה מתנגדת בכל תוקף לקבל גט למרות שלפי ראות עיני הדיינים היא חייבת לקבל גט. היתר זה הוא נדיר, וקיים לדוגמא, במצב שאינו יכול לחיות עם אשתו, כמו כן היתר זה מלווה בתמיכת מאה רבנים.

הרבה הצלחה

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע סי' א' סעי' ט' ונושאי הכלים. וכן בסי' קיט.