לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

החובה ללבוש בגדים מיוחדים לשבת

האם יש דין שבגדי שבת צריכים להיות יותר טובים ויפים מבגדי חול, או רק שצריך להחליף בגדים, ושיהיו נקיים?
השאלה שלי הוא בגלל שהחליפה שאני לובש בשבת אינו יותר טוב ויפה מהחליפה שאני לובש בחול. וחשבתי ללבוש בשבת את החליפה המיועד יום טוב, שהוא באמת יותר טוב ויפה מהחליפה של חול. אבל אם כן, לא ישאר לי בגד מיוחד ליום טוב שיותר טוב משבת, וגם אני חושש ליוהרא ללבוש בגדי יום טוב בכל שבת.

תשובה:

שלום רב

לשון השולחן ערוך בסי' רסב "ישתדל שיהיו לו בגדים נאים לכבוד שבת", ובמשנה ברורה שם שיש להשתדל בזה ככל יכולתו, ומבואר שלא די בכך שזהו בגד אחר אלא צריך שגם יהיה יפה יותר. אולם, מסתבר שההבדל לא חייב להיות שמים וארץ, שהרי מנהגנו ללבוש בגדים די דומים בשבת ובחול, אלא שבגדי השבת יהיו חדשים יותר ושמורים יותר וכיוצא בזה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    אז למעשה, אם החליפה שלי לשבת אינו יותר חדש ושמור מהחליפה של יום חול, עלי ללבוש את החליפה של יום טוב. נכון?

  2. נראה שזה ממש לא כבוד השבת. אינני יודע לומר מקור אבל אני גם לא רוצה… הבאת מקור מפחיתה מהענין… זה ענין של הרגשת הלב, אני חושב שאם מבינים את משמעות הסעודה ואם חוגגים אותה כראוי בדברי תורה מרוממים שיחות יפות ונעימות בין המשפחה ועוד, אז מרגישים לבד שזה לא מתאים..