מראה אדמומי בעוף האם נחשב דם?

אם כשאני רוצה לאכול שניצל אני שם לב שיש אדמומיות בתוכו בצבע אדום האם זה אסור לאכול מטעם דם?(לדעתי לעיתים זה גם קורה כי לא בישלו מספיק זמן)
אותו דבר לגבי עוף קורה שאני בא לאכול ואני רואה אדמומיות ואדום האם זה אוסר?

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל אלו הם חלקי שומן ולא דם והם מותרים באכילה, או מוהל – נוזל אדמומי שאף הוא אינו נחשב דם מבחינה הלכתית. אכן, לעיתים עלול להיות מצוי דם צרור שנובע ממכה שקיבל העוף בשלב כלשהו בחייו או לאחר שחיטתו, ואת הדם הזה יש להוציא, אולם לא לכך התכוונת.