שילוח הקן – האם צריך לזכות בביצים / קיום המצוה פעמיים

שלום! לפני כחודשיים הטילה יונה ביצה בקן שהקימה על אדן החלון. בעלי ביצע את מצוות שילוח הקן וזהו. בשישי האחרון שמתי לב שוב לזרדים (בדיוק באותו מקום בחולן) כמו בניית קן ובערב שישי כבר ראיתי את הביצה. היום כבר נוספה ביצה נוספת. שאלתי היא האם מותר לעשות שוב את מצוות שילוח הקן או שצריך רק לסלק את היונה, אבל מה עושים עם הביצים?!

תשובה:

שלום רב

ניתן בהחלט לקיים את המצוה שוב, כיון שמדובר בקן חדש. לכתחילה יש לקחת את הביצים ולהנות מהן, אולי להראות לילדים וכיוצא בזה, אולם, בדיעבד די בכך שזוכים בהם ואין חובה לקחת.

מקורות:

ראה שו"ת חכם צבי סי' פג שמעיקר הדין אין חובה לזכות בביצים, אולם בס' קן ציפור עמ' צא הביא שרבים מהפוסקים לא הסכימו עמו בזה, ולדעתם יש לזכות בביצים אולם עדיין אין חובה לקחת אותם. המנהג הוא שנהנים מהם כדי שיהיה קיום לאמור בתורה ואת הבנים תיקח לך.