עשר הספירות כנגד אברי הגוף

שלום כבוד הרב!
ראשית, אני רוצה לשבח את רבני האתר על העזרה , ולהודות לכם.
עזרתכם הועילה לי מאוד , והשם יתן ותצליחו לעזור להרבה יהודים.

רציתי לשאול, בסידור עבודת השם ובסידור כוונת הלב יש תיקון שנקרא תיקון הנפש, בו מכוונים יקוק לאברים בגוף .
בסוף כתוב: " ולבריתו יכוון … ולעטרה שלו יכוון קוי"ק בלי ניקוד".
רציתי לשאול למה הכוונה לבריתו, ולעטרה?

תודה רבה , שבוע טוב ומבורך.

תשובה:

שלום רב

אינני בקי גדול בקבלה, אולם אחד היסודות הפשוטים הם שעשר הספירות מכוונים כנגד אברי הגוף, כמבואר בהרחבה בפתח אליהו הנאמר על ידי קהילות ספרד בכל יום. ספירת היסוד מכוונת כנגד האיבר עצמו של הברית, ואילו עטרת היסוד – כלומר העטרה החופה עליו מלמעלה מכוונת כנגד ספירת המלכות. כמו כן ידוע שכל אחד מעשר הספירות יש לו ניקוד מיוחד ביקוק, קמ"ץ בכתר על שום שהוא קמוץ ונעלם לרוב מעלתו, פתח בחכמה וכו', וכו', וכנראה הניקוד בסידור שם מכוון אף הוא כנגד הספירות בסדר הזה.

בהצלחה רבה.