שמיכה עם ציור של שמש

שלום רב!
האם מותר להשתמש בכיסוי שמיכה (מצעים) עם ציור של שמש עליו?

תודה,
חופית

תשובה:

שלום רב,

נראה שאסור להשתמש בכיסוי כזה.

מקורות:

אסור מן התורה לצייר תמונות שמש ירח וכוכבים ומזלות, כפי שכתוב לא תעשה לך פסל וכל תמונה אשר בשמים ממעל (שמות כ') ובראש השנה (כד,ב) דרשו חז"ל תניא אשר בשמים לרבות חמה ולבנה כוכבים ומזלות. וכן כתוב לא תעשון אתי אלהי כסף ואלהי זהב לא תעשו לכ, ודרשו, לא תעשון כדמות שמשי המשמשים לפני במרום כגון חמה ולבנה כוכבים ומזלות. ונפסק בשו"ע יו"ד סי' קמא סעי ד'.

אכן בכיסוי השמיכה אתם לא מציירים כעת, אלא המדובר הוא בציור קיים. אולם בשו"ת אבקת רוכל סי' סו הביא בשם מהר"ם פאדווה גם להשהות בבית ציור כזה. וכן נראה מדברי הגר"א שם ס"ק כא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רציתי לשאול לגבי שמש ירח וכוכבים בסרט של מדעי הטבע או בסתם סרט מצויר או אמיתי האם מותר לצפות בשמש ירח וכוכבים ?
    ומה הכוונה אשר במים מתחת לארץ ?