ניתוח בימי בין המצרים

קבענו ניתוח לביתינו בתחילת תמוז
היות וזה לא כ"כ מסתדר התאריך עם העבודה של אשתי חשבנו לדחות את הניתוח שבועיים קדימה
אך תאריך זה הוא בתחילת שלושה השבועות
השאלה אם יש מניעה הלכתית או עפ"י קבלה, להמנע מלעשות את הניתוח עיניים בשלושת השבועות

תשובה:

שבוע טוב,

נהגו בימי בין המצרים, שלא לעשות ניתוח שאין בזה דחיפות.

מקורות:

כן כתב בספר עמודי ישורון עמוד 136 בשם הגאון ר' משה פניי שטיין, וראה עוד בנטעי גבריאל פרק כג סעי' ח'.

המקור לכך שימים אלו הם ימי סכנה הוא במדרש במדבר רבה וילנא פרשה יב ד"ה ג ויהי ביום ומרירי שולט משבעה עשר בתמוז ועד תשעה באב חזקיה ראה אותו ונפל על פניו ומת א"ר פנחס הכהן מעשה באחד שראה אותו ונכפה על פניו אמרו יהודה בן ר' שמואל ראה ולא נפל אמרו אעפ"כ מת ושם הביאו מעשה וכן הוא באיכה רבה וילנא פרשה א סי' כס ר' אבהו הוה יחיב ומתנא בהדא כנישתא מדוכתא דקסרי חמא חד בר נש דטעין חרא קטיתא ואזל למימחי חכריה חמא מזיקא קאי בתריה דטעין קטיתא דפרזלא קם וצריה אמר ליה מה את בעי קטיל חבריך אמר ליה בהדא בר נש קטיל חבריה אמר ליה הא מזיקא קאים כתריה דטעין קטיתא דפרזלא את מחי ליה בהדא והוא מחי ליה בההיא רמת רבי יוחנן הוה מפקד לספריא ולמתניניא באילין יומיא דלא יהוון טענין ערקא על מניקיא ר' שמואל בר רב יצחק הוה מפקד לספריא ולמתניניא באלין יומיא דיהוין מפטירין טלייא בר' שעין.