מסיבת baby shower

שלום כבוד הרב
חברה שלי עומדת ללדת , היא מתלבטת האם לעשות מסיבה לפני הלידה כפי מנהג הגויים Baby shower
לפי עניות דעתי אם זה מנהג גויים..שנאמר בחוקות הגויים אל תלכו !! האם יש פרוט בהלכה לגבי הנושא ? או שניתן לראות את זה כמסיבה לכל דבר … הייתי רוצה יותר מידע בכדאי שאוכל להסביר לה במידה ולא .
רב תודות

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהמדובר הוא במסיבה בה מרעיפים על היולדת מתנות וכד', אין בזה משום חוקות הגויים. זה לא איזה מנהג מיוחד שלהם, אלא סתם מסיבה. אמנם יש כאלה הנמנעים לעשות מסיבות מסוג אלו משום עין הרע, אבל איסור – אין.