עליה לקבר במהלך השנה

אבי נפטר לפני כארבעה חודשים. מיום השלושים אני עולה לקברו בכל שבוע מדי יום שישי .
מקריאת מנהגי האבלות בשנה הראשונה אני למדה כעת כי אין עולים לקבר בשנה הראשונה פרט למועדים קבועים. שאלתי היא האם ניתן להמשיך לעלות לקבר מדי יום שישי עד תום השנה.

תשובה:

שלום רב,

אכן לא עולים לקבר בשנה הראשונה מעבר למועדים הקבועים. הסיבה לכך היא כדי שלא להטריד את נשמתו של הנפטר, לכן אם אין בקשות מהנפטר וכד' אין מניעה לעלות לקבר גם במהלך השנה, אם כי המנהג הוא לא לעלות.