האם מותר להמנע מעבודה בשבת כשאני גורם בכך לאדם אחר לחלל שבת?

האם מותר לי לעבוד בעבודה שמותנת בעיקרון בעבודה בשבת, אבל אני מסדר עם האחראי כך שאני לא יעבוד בשבתות, אבל אני גורם שאנשים מסוימים ייכנסו לסבב של שבתות במקומי או יעבדו יותר בשבת בגלל שאני לא עובד בשבת ?

תשובה:

שלום רב

כאשר אתה מתנה כך עם המעסיק שלך אין בכך כל בעיה. אלו הם תנאי העבודה שלך ואין לזה כל קשר עם תנאי העסקתם של אנשים אחרים. אולם, להחליף באופן אישי עם אדם אחר, שהוא יעבוד בשבת ואתה תעשה משמרת אחרת בימי החול במקומו, זה אסור בתכלית.

בהצלחה