קנה דירה והתחייב שלא להשכיר אלא בהסכמת וועדת דיור

שלום ברצוני לדעת כדלהלן:
אני קניתי דירה בפרויקט ולפני חתימת חוזה עם הקבלן חתמתי על מסמך במעמד שבו רק אני הייתי נוכח אצל המתווך שהיה כתוב עליו כל מיני דברים וביניהם שעלי לבקש רשות מוועדת הדיור לפני שאני משכיר את הדירה ואפילו לא קיבלתי העתק מן המסמך, אז אני רוצה לדעת אם הם יכולים לעשות מה שהם רוצים ולאסור עלי להשכיר את הדירה למי שאני רוצה.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

הנך מחויב לכל התנאים שעליהם חתמת, גם אם לא קיבלתי העתק מהמסמך.

מקורות:

אין מקור בהלכה שקבלת העתק מההסכם היא תנאי לתוקפו של ההסכם.
יש מקום לדון שאם התנאי למניעת השכרה לא נכתבה בלשון שיור במקח, אין לו תוקף. עיין בשו"ת דברי חיים חו"מ ח"א סי' לא. אבל מסתבר שתנאי זה הוא על קביעת אופי השכונה בין כלל הרוכשים והוא מחייב מדין תנאי שבשותפות.